Σε σοβαρές καταγγελίες κατά του δημοσιογράφου Πολ Μέισον προχώρησε ρεπορτάζ αμερικανικής ιστοσελίδας.

Οι καταγγελίες, που αφορούν τον δημοσιογράφο ο οποίος είχε στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και χρημάτισε φίλος του Γιάνη Βαρουφάκη, δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική ιστοσελίδα «Grayzone». Η ιστοσελίδα επικαλείται διαρροές μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μεταδώσουν ότι ο Πολ Μέισον είχε επαφές με ανώτατο στέλεχος του βρετανικού Φόρεϊν Όφις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του «Grayzone», τα μηνύματα δείχνουν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη του βρετανικού κράτους και των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με σχέδια για τη φίμωση ΜΜΕ που τάσσονται υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος δεν έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς, αλλά ούτε τους επιβεβαιώνει -αλλά έχει πει ότι πρόκειται είτε για αλλοιωμένα είτε πλαστά στοιχεία.

Η διαρροή φέρεται να παρουσιάζει ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του Πολ Μέισον και του Αμίλ Καν, επικεφαλής του εργολάβου πληροφοριών Valent Projects.

Στις συζητήσεις που δημοσιεύει η καταγγελία, περιλαμβάνονται αναφορές για τη στοχοποίηση του «Grayzone» αλλά και για συναντήσεις στις οποίες είχαν προσκληθεί κρατικοί πράκτορες.