Κυβερνητικό εκπρόσωπο για να κάνει καθημερινή ενημέρωση Τύπου, η οποία θα μεταδίδεται τηλεοπτικά στη Βρετανία, όπως γινόταν στις ημέρες της καραντίνας του κορονοϊού, ψάχνει ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα το πρωθυπουργικό γραφείο δημοσίευσε την αγγελία για τη θέση στην ιστοσελίδα του Συντηρητικού κόμματος προσφέροντας 100.000 λίρες ετησίως.

Οι απογευματινές ενημερώσεις των δημοσιογράφων δεν θα γίνονται πλέον πίσω από κλειστές πόρτες αλλά θα μεταδίδονται τηλεοπτικά, όπως οι αντίστοιχες του Λευκού Οίκου, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος. Εκείνος που θα πάρει τελικά τη θέση θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στην παρουσίαση και μέρος της δουλείας του θα είναι το να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να εργαστείτε στο επίκεντρο της κυβέρνησης και να επικοινωνήσετε με το έθνος εξ ονόματος του πρωθυπουργού. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα γίνει αξιόπιστος πολιτικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού και μέλος της ανώτερης ομάδας στη Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ θα καθοδηγείται από τον Διευθυντή Επικοινωνιών του Πρωθυπουργού. Θα εκπροσωπείτε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε ένα κοινό εκατομμυρίων σε καθημερινή βάση μέσω των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων και των social media και θα έχετε την ευκαιρία να διαμορφώνετε την κοινή γνώμη», είναι το μήνυμα που συνοδεύει την αγγελία.

Η θέση θα καλυφθεί την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Κάποια μέσα αναφέρουν ότι το πρωθυπουργικό γραφείο προτιμά γυναίκα για το συγκεκριμένο πόστο, όμως όλα θα κριθούν από τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν. Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα σκοπεύει να κάνει και ο ίδιος εμφανίσεις σε αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου, κατά περίσταση.