Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Άλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας και τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα είναι αναγκαία δεδομένου των συνθήκων και ότι οι πολίτες είναι απαραίτητο να αλλάξουν συμπεριφορά στο θέμα της πρόληψης.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων και να τηρούμε τα μέτρα. «Η πολιτεία να συνεχίσει να βοηθά τον κόσμο να παίρνει τα μέτρα, να μη συνωστίζονται» ανέφερε. «Η αύξηση της τελευταίας εβδομάδας είναι ραγδαία. Θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα των μέτρων, σε περίπου μια εβδομάδα, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα δούμε και νέα αύξηση. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί δια μαγείας. Να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν οι νέοι. Συζητάμε για αλλαγή συμπεριφοράς τώρα».

Όσον αφορά το κλείσιμο της εστίασης, ο κ. Βατόπουλος σχολίασε ότι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη από εκεί ξεκίνησε, από μη αναγκαίους συνωστισμούς. Έχουμε δύο Ελλάδες – πρωινή και βραδινή. Το πρωί ο κόσμος ήταν πιο προσεκτικός και τηρούσε τα μέτρα, αλλά το απόγευμα χαλάρωνε.

Ο κ. Παπαστεργίου, γιατρός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η στελέχωση των νοσοκομείων. «Δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Έχουν δωρίσει κλίνες που ίσως δεν έχουν στελεχωθεί».