Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Σαμαρά στο κινητό του Μιχαλολιάκου και μυστικές επαφές δύο υπουργών της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή (vid)

Ήταν Ιούνιος του 2014 όταν ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος αποκάλυπτε ότι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκάλυπτε ότι με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, μιλούσαν «έξω στο μπαλκόνι», καθώς, ο δεύτερος «φοβόταν κάμερες και κοριούς».

Ωστόσο, όπως είχε τονίσει «δεν ήταν όμως μόνο αυτός». «Στα κινητά που μου κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική υπήρχε και ένα όνομα. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης, ο οποίος ήθελε και αυτός επαφές».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε μιλήσει και για «δύο υπουργούς της ΝΔ σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής», για να προσθέσει ότι «Ήθελαν να μας προσεταιριστούν, όπως έκαναν. Και μη μου πείτε ότι είναι πρωτόγνωρο. Το έχουν κάνει πολλές φορές».

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Γιώργος Μουρούτης είχε απαντήσει για την υπόθεση δηλώνοντας ότι. «Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της Χ.Α. έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει».

Ωστόσο η Χρυσή Αυγή είχε θεωρεήσει πως ο Γιώργος Μουρούτης είχε επιβεβαιώσει την καταγγελία του Νίκου Μιχαλολιάκου. Από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση έλεγαν «για μία ακόμη απόπειρα προσέγγισης της Χρυσής Αυγής εκ μέρους της ΝΔ», καθώς, όπως σημειώνει, «ουδέποτε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματός μας μίλησε για συνάντηση με τον Μουρούτη, αλλά για τηλεφωνικές κλήσεις, γεγονός που δεν διαψεύδεται, καθώς οι εν λόγω κλήσεις είναι καταγεγραμμένες».

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων για αποδειχθεί το αληθές, όπως υποστηρίζε, της καταγγελίας, ενώ είχε προσθέσει πως «παραμένουν ακόμα αναπάντητες οι καταγγελίες για τον Μπαλτάκο και τις μυστικές συναντήσεις με δύο υπουργούς», σημειώνοντας πως θα επανέλθει στο ζήτημα.