Ένα αποκαλυπτικό βίντεο της άγριας καταστολής σε βάρος των πυροσβεστών που έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον τραυματισμό πυροσβέστη στο χέρι από κρότου – λάμψης των ΜΑΤ, με τις εικόνες να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Άλλωστε εποχικοί πυροσβέστες βλέποντας τον συνάδελφό τους αιμόφυρτο, στην αρχή μιλούσαν για ακρωτηριασμό στο δάκτυλο.

Στο βίντεο του documentonews.gr φαίνεται ο πυροσβέστης με αίματα στο χέρι, ενώ δείχνει οργισμένος το τραύμα του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συμβασιούχων πυροσβεστών Αλέξανδρο Καραδελή, ο πυροσβέστης τραυματίστηκε στο χέρι από κρότου-λάμψης (έγκαυμα), όταν έσκυψε να σηκώσει την τσάντα του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα. Ωστόσο πυροσβέστες αναφέρουν ότι τελικά τα ράμματα δεν έπιασαν με αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο. Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για βαθύ τραυματισμό στο χέρι και καυτηριασμό παλάμης.

«Ο κ. Μητσοτάκης με μεγάλη ευκολία μιλάει για την κλιματική κρίση και την ανάγκη ενός κλιματικού νόμου. Του είναι πιο εύκολο όμως να φροντίσει οι πυροσβέστες, οι ήρωες του καλοκαιριού, να αντιμετωπιστούν με βία από τα ΜΑΤ. Για την αυταρχική πολιτική Μητσοτάκη η καταστολή είναι η απάντηση όποιο και αν είναι το ερώτημα» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και του δογματισμού δεν έχει τέλος» αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης και εύχεται περαστικά στον τραυματισμένο πυροσβέστη και σε όσους έχουν προβλήματα ακοής «μετά από την κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίθεση των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ στους πυροσβέστες».

«Ήταν αναμενόμενο κάποιος πυροσβέστης να τραυματισθεί.

Την ώρα που συζητούσαμε ειρηνικά, με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα ΜΑΤ έριχναν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πυροσβέστες.

Ήταν η επιβράβευση και τα “ειλικρινή” συγχαρητήρια του κ. Μητσοτακη στους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη με τις φωτιές.

Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους και του δογματισμού δεν έχει τέλος…» τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.