Ελεύθερα αφέθηκαν τα 7 μέλη του ΚΚΕ τα οποία είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στην συγκέντρωση του κόμματος για το Πολυτεχνείο.

Νωρίτερα το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταδίκαζε «το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής» και ζητούσε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Νέες προσαγωγές

Στο μεταξύ, πάνω από 100 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι στιγμής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων, ενώ ένταση και κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία ομάδας ατόμων, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια Αττικής όπου εξετάζονται.