Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, το οποίο αποτελεί και ένα από τις μεγάλες προκλήσεις της κυβέρνησης εν όψει εορτών, έτσι ώστε να μην υπάρξει αύξηση της διασποράς του κορονοϊού.

Τι επικρατέστερο σενάριο είναι εν μέσω χειμερινής περιόδου, τα τραπέζια να είναι τοποθετημένα σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν όλοι οι εξωτερικοί χώροι και να αξιοποιηθούν οι αυλές, όπως το καλοκαίρι, όπου φυσικά θα υπάρχουν θερμάστρες. Οι καταναλωτές βεβαίως, θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη αντοχή στο κρύο, για να αντεπεξέλθουν στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Πιθανόν ανοιχτοί θα είναι και οι εσωτερικοί χώροι, με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με απαγόρευση της χρήσης κλιματισμού, τέσσερα άτομα το ανώτερο σε κάθε τραπέζι και απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών.

Στο εσωτερικό θα μπορεί να αξιοποιηθεί το 30% ή το 50% της δυναμικότητας κάθε καταστήματος, ανάλογα τη χωροταξία του.

Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης, προβλέπεται να είναι μέχρι τις 10 το βράδυ και θα δίνεται χρόνος περίπου μιας ώρας στους θαμώνες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.