Μπορεί οι εθνικές εκλογές να προηγούνται τον Αυτοδιοικητικών αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως για την Περιφέρεια Αττικής έχουν σκεφτεί έναν δικό τους άνθρωπο, μιας και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θέλει να κάνει ξανά δική του την μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας. Για αυτόν τον λόγο ακούγεται έντονα το όνομα του Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με topontiki.gr, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και από τους Υπουργούς που τα πήγαν εξαιρετικά στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης θεωρείται ένα πρόσωπο δυναμικό και δημοφιλές για την Αττική.

Ο Γιάννης Σγουρός τώρα, ανακοίνωσε ήδη πως θα είναι υποψήφιος για τις περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου του 2023. Η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του κ. Σγουρού θέλει να πάρει στήριξη τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Και τα δύο κόμματα φαίνεται να μην του δίνουν κάτι τέτοιο. Οι σχέσεις του κ. Σγουρού με την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτες ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εισπράξει μόνο ένα «θα το δούμε, είναι νωρίς ακόμα».