Αυτή είναι η περιοχή της Αμμοχώστου που «ανοίγει» ο Ερντογάν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση (vid)

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται ιδιωτικές περιουσίες

Συνολικής έκτασης 174.643 τ.μ. είναι το τμήμα που εξήγγειλε ο Τ. Ερντογάν ότι θα ανοίξει στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων στην Αμμόχωστο, με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα “Κίπρις Ποστασί” να επισημαίνει ότι συνολικά 36 Ελληνοκύπριοι έχουν υποβάλλει αίτηση για τις περιουσίες τους στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου όπου βρίσκονται ιδιωτικές περιουσίες.

Η απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” στο ψευδοκράτος λήφθηκε στις 16 Ιουλίου και εδώ και 4 μέρες κρατήθηκε μυστική. Τα κάγκελα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως τονίζεται, θα αφαιρεθούν και επιπλέον “θα συμπεριληφθούν στον δημόσιο τομέα κάποιες ιδιωτικές περιουσίες που ακόμα δεν δέχονται επισκέπτες” και βρίσκονται μεταξύ των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντυ.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην περιοχή που θα αρθεί το στρατιωτικό καθεστώς, οι περιουσίες των 36 Ελληνοκυπρίων που έχουν προσφύγει στην “επιτροπή ακίνητης περιουσίας” θα επιστραφούν.

Σημειώνεται ότι οι 36 Ελληνοκύπριοι έχουν δικαίωμα επιστροφής, αλλά και αποζημίωσης και ανταλλαγής.