Στατιστικά στοιχεία από τις ΗΠΑ για την παραλλαγή Όμικρον που δημοσιεύουν οι New York Times, αποδομούν όσους εδώ στην Ελλάδα προσπαθούν να είναι είναι καθησυχαστικοί για τις εξελίξεις. Οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι πάλι τελειώνουμε με την πανδημία δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν. 

Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύουν οι New York Times δείχνουν ότι 21 ημέρες μετά από την αύξηση των κρουσμάτων που προκάλεσε η Όμικρον, δυστυχώς απογειώνονται οι θάνατοι!

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης Νοσήματων για αμερικανικές πόλεις που έχουν πληγεί από το κύμα της Όμικρον.

Στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και το Σικάγο που επλήγησαν νωρίς από την Omicron, οι θάνατοι από Covid έχουν αρχίσει να αυξάνονται

Οι τάσεις των θανάτων είναι απότομα ανοδικές σε αυτές τις τρεις πόλεις, χωρίς να  πλησιάζουν τα ανώτερα όρια  του περασμένου χειμώνα τόσο γρήγορα όσο τα αυξανόμενα ποσοστά κρουσμάτων. Το  διάγραμμα δείχνει τα ποσοστά θανάτων  τρεις εβδομάδες μετά από την αύξηση των κρουσμάτων .

Όπως σημειώνουν οι New York Times, «στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και το Σικάγο – πόλεις με μερικές από τις πρώτες αυξήσεις Omicron στη χώρα – οι θάνατοι ακολούθησαν τα κρούσματα σε ελαφρώς μειωμένη κλίμακα από ό,τι σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Αλλά λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, ακόμη και ένας αναλογικά χαμηλότερος αριθμός θανάτων από την τρέχουσα καμπύλη κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να είναι καταστροφικός».