Την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στα μέλη οικογένειας κάτω από το σπίτι τους στα Σεπόλια, καταγγέλλει η συλλογικότητα «Μένουμε Ενεργοί – Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη».

Όπως καταγγέλλεται, οι αστυνομικοί αφού πέρασαν χειροπέδες στον γιο της οικογένειας, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του φοιτητικού συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ, στην πυλωτή του σπιτιού του, η αδερφή του, η μητέρα και «ο πατέρας του που προσπάθησαν να τον προστατεύσουν και να διαμαρτυρηθούν, ξυλοκοπήθηκαν κι αυτοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα και ο γιος μέλη της ΑΝΤΡΣΥΑ, αφού συμμετείχαν σε πορεία στο Σταθμό Λαρίσης, πήραν το μετρό για να πάνε στο σπίτι τους στα Σεπόλια. Στην έξοδο όμως του σταθμού Σεπολίων, τους εντόπισαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ που αστυνόμευαν την περιοχή και τους κυνήγησαν μαζί με άλλα συγκεντρωμένα άτομα μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένουν. Εκεί πέρασαν χειροπέδες στο γιο με σκοπό να τον προσαγάγουν, ενώ η μητέρα τραυματίστηκε σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας πάνω στην μικροένταση που ακολούθησε της προσαγωγής του γιου της και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό». Ενώ ο γιος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού όπου είχαν προσαχθεί και άλλα άτομα.

Στο μεταξύ έξω από το τμήμα άρχισαν να συγκεντρώνονται αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων πατέρας και η αδελφή του νεαρού. Δημιουργήθηκε ένταση κατά την οποία, ο πατέρας έπαθε καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ η κόρη οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Όπως λένε οι αστυνομικοί έξω από το αστυνομικό τμήμα Κολωνού, πατέρας και κόρη δημιούργησαν επεισόδιο, γι’ αυτό τους συνέλαβαν. Την ώρα που περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο, ένιωσε αδιαθεσία από την ένταση, γι’ αυτό διακομίστηκε επειγόντως στον «Ευαγγελισμό».

Δείτε το βίντεο