Δεν θα περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο από τον Κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα που παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου ήταν αυτή που γενικά τον χαρακτηρίζει: άρνηση ευθυνών, υποκρισία και μπίζνες. Μέχρι εκεί μπορεί, αυτό κάνει.

Άρνηση ευθυνών επειδή ο πρωθυπουργός έκανε ότι δεν βλέπει ούτε την έκταση της καταστροφής, ούτε την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, ούτε την ανάγκη να απολογηθεί ο ίδιος. Μ

Mέσα στο μυαλό του όλα είναι απλά: ΟΚ, κάηκε η μισή Ελλάδα με μηδέν μποφόρ, σπίτια, καλλιέργειες, δάση.

Συγκρίνεται με το Μάτι αυτό που συνέβη; Όχι. Επομένως όλα τα κάναμε καλά. Σώσαμε ανθρώπινες ζωές και αφήσαμε 1 εκατομμύριο στρέμματα να καούν ανεξέλεγκτα. Ήταν προτεραιότητά μας.

Υποκρισία, επειδή χρειάζεται ιδιαίτερες επιδόσεις στον τομέα αυτόν το να μετατρέπεις την έκβαση της καταστροφής σε συγκροτημένο σχέδιο.

Και ακόμα περισσότερο να φορτώνεις τα πάντα στην κλιματική αλλαγή και να το πιστώνεις στον εαυτό σου ως περιβαλλοντική ευαισθησία. Την πραγματική περιβαλλοντική ευαισθησία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του την ξέρει όλος ο κόσμος από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Δεν θα τη μάθει τώρα.

Και φυσικά μπίζνες. Τα χρήματα για τις αναδασώσεις θα διατεθούν σε ιδιώτες.

Το ίδιο, φυσικά, και η εκμετάλλευση των καμένων περιοχών.

Ο Μητσοτάκης βλέπει σε κάθε καταστροφή την ευκαιρία του ιδιωτικού τομέα για νέα κέρδη. Αυτή είναι η δουλειά που τον έχουν βάλει να κάνει. Δεν θα την εγκαταλείψει επειδή κάηκε η μισή Ελλάδα.