Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε “ανοιχτό” το ενδεχόμενο της άρσης των διαδημοτικών μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο.

“Εισηγούμαστε να γίνει η άρση το συντομότερο δυνατό” ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος. “Θεωρώ ότι θα ήταν λογικό μέτρο η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, ωστόσο αυτό θα το εισηγηθεί η επιτροπή, δεν θα ήθελα να προκαταλάβω τις αποφάσεις της. Υπάρχει μενού επιλογών, η επιτροπή κρίνει τα δεδομένα”, σημείωσε η κ. Πελώνη.

“Αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, θα δούμε την εισήγηση της επιτροπής, πιστεύουμε ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει στην εκτόνωση και στο άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν την αλλαγή του καιρού, ότι πρέπει να έχουμε ελεγχόμενες δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους παρά ανεξέλεγκτες παράνομες δραστηριότητες, συναντήσεις σε σπίτια, όπου γίνεται διασπορά του ιού. Αν επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αναγνωρίζοντας την κόπωση όλων, δεν θα επιτραπούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε μικρές πλατείες”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη στους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: “Έλεγχοι υπάρχουν και θα υπάρχουν. Προφανώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από κάθε πολίτη. Υπάρχει και ένα όριο στα πρόστιμα που μπορούν να επιβληθούν”.