Στο χειμαρρώδες πολυσέλιδο πολυνομοσχέδιο – τόμο για τη χωροταξία και την πολεοδομία που φιλοδοξεί το ΥΠΕΝ να περάσει εξπρές από τη Βουλή μέσα σε 10 ημέρες (χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης…) κρύβονται διάφορα, λόγω μεγέθους και τεχνικού περιεχομένου… Αρχίζουν, όμωςμ και βγαίνουν στην επιφάνεια ειδικές και χαριστικές ρυθμίσεις για ποικίλα συμφέροντα και ενδιαφερόμενους που περιλαμβάνονται στις διατάξεις, είτε φωτογραφικά είτε γενικόλογα, αλλά με σαφείς αναφορές.

Και επειδή έχει φανεί σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα ότι ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, που έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα τεχνικά ζητήματα των νομοσχεδίων του ΥΠΕΝ και τις λεπτομέρειές τους, αλλά μάλλον με το πολιτικό περιεχόμενο, θα πρέπει μάλλον να εστιάσουμε την προσοχή μας για αυτές τις ρυθμίσεις στον «τεχνοκράτη» υφυπουργό (και καθηγητή και μελετητή χωροταξίας) Δημήτρη Οικονόμου.

Και ένα από αυτά τα «ρουσφέτια» σε ενδιαφερόμενους που εισηγείται η κυβέρνηση στη Βουλή (την ώρα που με άλλες διατάξεις μειώνει την αξία της περιουσίας των πολλών με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης) αφορά την αύξηση των επιτρεπόμενων τετραγωνικών και ορόφων σε… ουρανοξύστες! Και πιο συγκεκριμένα για τα ψηλά κτίρια!

Ποια είναι τα ψηλά κτίρια που ετοιμάζονται; Τα μόνα που γνωρίζουμε είναι αυτά της LAMDA στο… Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Periodista.gr