Μετά την κατακραυγή που αντιμετώπισε –κυρίως- η Κυβέρνηση για την διαδικτυακή παρουσία του ναζιστικού τάγματος Αζόφ εντός της ελληνικής Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, το Μαξίμου προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, αποποιούμενο των ευθυνών του.

Αρχικά, άφησε να… διαρρεύσει πως δήθεν η ενημέρωση του Κοινοβουλίου για την παρουσία των δυο μαχητών του τάγματος Αζόφ (που δήλωσαν και… Έλληνες) έγινε λίγο πριν την ομιλία Ζελένσκι (σ.σ. δηλαδή αν ο Ζελένσκι έδειχνε πορνό θα το βλέπαμε κι αυτό;) και πως ουδέποτε υπήρχε ενημέρωση ότι επρόκειτο για μαχητή του Αζόφ. 

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και αρκέστηκε σε μια αναφορά 14 λέξεων στην ημέρα ντροπής: «Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη».

Αφού έκανε μια –επίσης- σύντομη αναφορά στην ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, «ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη στην αντιπολίτευση και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη!

Αυτά βρήκε να πει ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δεν σχολίασε φυσικά το έντονο χειροκρότημα της κυβερνητικής παράταξης (και όρθιοι μάλιστα). Αντίθετα, διαστρέβλωσε τα όσα έγιναν σήμερα, λέγοντας ότι το ερώτημα για την αντιπολίτευση είναι το αν είναι «με τους Ουκρανούς, ή με τους εισβολείς του Πούτιν»!

Είπε λοιπόν με 88 λέξεις ο κ.Οικονόμου: «Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα (σ.σ. όχι και μερίδα, όλοι αντέδρασαν) της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Όποιος καταδικάζει τους Ουκρανούς ναζί δηλαδή και επικρίνει τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν σήμερα, υποστηρίζει τη Ρωσία. Αυτή είναι η σχιζοφρενική «λογική» της Κυβέρνησης…