Η ΝΔ απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες για πολιτική τυμβωρυχία από πλευράς της κυβέρνησης, μετά τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» για την απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι.

Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της κατηγορεί για αντιπερισπασμό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η ΝΔ επισημαίνει ότι τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς δεν είναι αντιπερισπασμός, αλλά εθνική τραγωδία. Η ΝΔ διερωτάται, μάλιστα, αν η Όλγα Γεροβασίλη θα προσφύγει κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Ματθαιόπουλου, ο οποίος ακούγεται σε ηχητικό να επικαλείται εντολή της τότε υπουργού για να πείσει τον πραγματογνώμονα να μην αποδώσει ευθύνες σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

«Τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι δεν είναι αντιπερισπασμός, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια εθνική τραγωδία, για την οποία έχετε ευθύνη! Αφήστε λοιπόν τα πολλά λόγια κι απαντήστε ευθέως: Αν, όπως ισχυρίζεται η κ. Γεροβασίλη, είναι ψέματα όσα λέει ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Ματθαιόπουλος για άνωθεν πολιτικές εντολές συγκάλυψης, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του; Είναι το πρώτο που θα ανέμενε κανείς από κάποιον που θεωρεί ότι θίγεται και συκοφαντείται».