Επίσημες ανακοινώσεις για τις συλλήψεις τριών ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το απόγευμα της Τετάρτης έκανε νωρίτερα η ΕΛΑΣ, που έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με τα όπλα που βρέθηκαν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Θεόδωρο Χρονόπουλο, η σύλληψη του 32χρονου, της 28χρονης και της 26χρονης επιτεύχθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Πρόκειται για:

32χρονο, ο οποίος δραπέτευσε στις 7 Ιουνίου 2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων.
28χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και
26χρονη, η οποία ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.
Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

Πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς
Αυτόματο υποπολυβόλο με φυσίγγιο στη θαλάμη
Πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», επίσης με φυσίγγιο στη θαλάμη
Τέσσερις γεμιστήρες
Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
Καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους
Πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία
Ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας
Ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά
Χρηματικό ποσό άνω των 3.300 ευρώ και
Πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.
Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρας, φυσίγγια των 9 mm, απενεργοποιημένησυσκευή κινητής τηλεφωνίας και πέντε κλειδιά κατοικιών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα όπλα αυτά δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στις 29 Αυγούστου σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία απέσπασε 150.380 ευρώ.