Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την παρουσία του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «αυτό δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς», επαναλαμβάνοντας ότι στη Νέα Υόρκη δεν μπορούσε να υπάρξει κάποια συνάντηση επειδή δεν συνέπιπταν τα προγράμματα των δύο ανδρών.

Αναφορικά με τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Τουρκία από το βήμα του ΟΗΕ, ο κ. Οικονόμου είπε: «Η Τουρκία είναι απολύτως προβλέψιμη στις κινήσεις της. Και όταν οι επιδιώξεις της στη διεθνή σκηνή φαίνεται να της βγαίνουν, αλλά και όταν φαίνεται να μην της βγαίνουν. Το ζήτημα δεν είναι το τι σχεδιάζει και τι κάνει η Τουρκία, το ζήτημα είναι πως η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση. Και αν κάτι μας δίδαξε η περυσινή ιστορία είναι ότι καταφέραμε (…) να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια. Είμαστε πολύ καθαροί με την Τουρκία αναφορικά με τις διαφορές μας. Έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η δική μας πολιτική είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο».