Μεγάλη είναι η κινητικότητα της ηλεκτρονικής αγοράς, συγκριτικά με την πρώτη καραντίνα τον Απρίλιο, όπως ανέφερε ο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», σημείωσε ότι τον Απρίλιο οι περισσότερες αγορές αφορούσαν σε τεχνολογικά είδη, ενώ πλέον οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα για οικιακή χρήση.

Για την άρση του lockdown, είπε πως είναι νωρίς και όλα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, να υπάρξουν δύο διαφορετικές γεωγραφικές ταχύτητες για το άνοιγμα της αγοράς. Αλλά, όπως είπε, προς το παρόν, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Στο μεταξύ, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας συγκεκριμένος τρόπος για τη μετακίνηση των πολιτών, στα πρότυπα του 13033. «Υπάρχουν διάφοροι τεχνικές παράμετροι που εξετάζουμε, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο» ανέφερε.

Για τα Χριστούγεννα, επανέλαβε ότι φέτος θα εορταστούν διαφορετικά χωρίς μετακινήσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια, καθώς όλοι αγωνιζόμαστε, όπως είπε, να μειωθούν τα κρούσματα και να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Επισήμανε, τέλος, ότι χρειάζεται ψυχραιμία και όταν έρθει η ώρα, θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την κεντρική διαχείριση.