Στους ρυθμούς και στη λογική περιφερειακού σταθμού τοπικής εμβέλειας κινείται το όλο σύστημα στην έδρα των μιντιακών επιχειρήσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη στη λεωφόρο Συγγρού. Η ημερομηνία έναρξης του Mega παραμένει άγνωστη και παρά τις αρχικές διαρροές περί εντυπωσιακής έναρξης το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατόν να συμβεί. Για πρακτικούς λόγους αλλά και για λόγους ουσίας καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη η απόφαση του δικαστηρίου που θα εγκρίνει και τυπικά την μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος στην Alter Ego που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το σήμα, την ταινιοθήκη και το αρχείο ειδήσεων του Mega. Οπότε η ημερομηνία έναρξης του νέου Mega παραμένει άγνωστη.

Ξηλώματα και δυσμενείς μεταθέσεις

Την ίδια στιγμή το αρχικό πλάνο που είχε εκπονηθεί για το πρόγραμμα του One δεν φαίνεται να ισχύει και έχουν ξεκινήσει τα ξηλώματα. Στην περίπτωση της Χριστίνας Λαμπίρη έγινε με δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ειπώθηκε πως η εκπομπή που ετοίμαζε με τον Γιώργο Παγάνη θα μεταφερθεί στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, στη συνέχεια απομακρύνθηκαν συνεργάτες της εκπομπής και εν τέλει φέρεται να ανακοινώθηκε στην παρουσιάστρια πως δεν έχει θέση στο πρόγραμμα του νέου Mega. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα δεν θεωρείται επουδενί δεδομένη η παρουσία της Μπάγιας Αντωνοπούλου στην υπό σχεδιασμό πρωινή εκπομπή του Mega την οποία μέχρι τώρα επικρατέστεροι για να παρουσιάζουν είναι ο Ντίνος Σιωμόπουλος και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Παραπολικά» Θανάσης Φουσκίδης. Αβέβαιο είναι το μέλλον της Μάγδας Τσέγκου και της της Αμαλίας Κάτζου που όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να παρουσιάσουν την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου για την οποία τις προόριζαν στο One.

O συνολικός επανασχεδιασμός του προγράμματος με την επιχειρηματολογία να είναι «συμβατός με το προφίλ του Mega» πάντως δεν συνάδει με τις οικονομικές απολαβές που προσφέρονται σε δημοσιογράφους και μεσαία στελέχη. Χαρακτηριστική η περίπτωση έμπειρου δημοσιογράφου του παλαιού Mega στον οποίο φέρεται να προτάθηκε αμοιβή 1000 ευρώ μεικτών συμπεριλαμβανομένων και βαρδιών του Σαββατοκύριακου. Πάντως τα στελέχη της Alter Ego σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν τις αρχικές αρνητικές απαντήσεις που έλαβαν από παλαιούς δημοσιογράφους του Mega επανήλθαν σε κάποιες περιπτώσεις με νέες προτάσεις βελτιωμένες ως προς το οικονομικό σκέλος ωστόσο εισέπραξαν εκ νέου αρνήσεις.

Προβλήματα με τις σειρές
Και όλα αυτά ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει και πολλά θέματα της ταινιοθήκης. Για παράδειγμα διαδικτυακό δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας ανέφερε πως υπήρξε επαφή με τους δημιουργούς της τελευταίας μεγάλης επιτυχίας του Mega «Κάτω Παρτάλι» για να προβληθεί η σειρά σε επανάληψη. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα οι δημιουργοί αρνήθηκαν καθώς υπάρχουν οφειλόμενα ποσά από το παρελθόν.

Την ίδια στιγμή το κανάλι φαίνεται πως έχασε και τα δικαιώματα της μεγάλης παραγωγής του HBO «Τhe Young Pope» αλλά και της συνέχειάς του «The new Pope» του κορυφαίου Πάολο Σορεντίνο με πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο και Τζον Μάλκοβιτς. Το One εξασφάλισε και πρόβαλε το καλοκαίρι το «The Young Pope» με συμφωνία web rights (δικαιώματα διαδικτυακής προβολής) και ενώ η σειρά στην τηλεόραση είχε ήδη προβληθεί από το Makedonia tv. Όταν όμως τα στελέχη του νέου Mega προσπάθησαν να εξασφαλίσουν τη συμφωνία προβολής και των δύο κύκλων από το νέο κανάλι όταν αυτό εκπέμψει διαπίστωσαν ότι αυτά έχουν ήδη κλειστεί από την ΕΡΤ.

Πηγή: ethnos.gr