Μετά τους «εκρηκτικούς» διαλόγους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ακόμα και βουλευτές της ΝΔ έχασαν την υπομονή τους με τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν με νόημα ότι «οι βουλευτές της ΝΔ έχασαν την ψυχραιμία τους και ξέσπασαν κατά του βασικού τους μάρτυρα, Χρήστου Καλογρίτσα».

«Η χαρακτηριστική τους φράση: “πέντε μέρες τώρα έρχεσαι εδώ και δεν μας έχεις δώσει τίποτα, δεν έχεις καταθέσει κανένα στοιχείο” αποτυπώνει ανάγλυφα την απόλυτη ήττα της ΝΔ» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η φάρσα τούς γύρισε μπούμερανγκ όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας ομολόγησε το λάθος του να παραχωρήσει το 2015 τη δημοσκοπική εταιρεία GPO στην υπηρεσία Μητσοτάκη, μέσω του συνεταίρου και συνεργάτη του, Τάκη Θεοδωρικάκου».

Πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισαν τους διαλόγους στην προανακριτική ως την «απόλυτη επιβεβαίωση της κακοστημένης φάρσας που έστησε η ΝΔ με την προανακριτική για τον Νίκο Παππά ήρθε από τους ίδιους τους βουλευτές της». Μάλιστα, προς επίρρωση των παραπάνω παραθέτουν διάλογο Καλογρίτσα-Πολάκη:

Πολάκης: Εσύ που είσαι αριστερός, που λες ότι τα έκανες όλα από ιδεολογία, γιατί έδωσες την GPO στον Μητσοτάκη;

Καλογρίτσας: Τι να σου πω; Έχεις δίκιο.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «το γεγονός ότι το σύστημα Μητσοτάκη ήθελε από τότε να φιμώσει τον Τύπο, αποτυπώνεται άλλωστε και από τα sms που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όσο για τα “περιβόητα” White House και White Porscha το… μυστήριο λύθηκε.

Πολάκης: Η συμφωνία του 2018, που κάνατε με τους Χούρι έγινε στο σπίτι τους. Τι χρώμα έχει αυτό το σπίτι; Πήγατε μέρα ή βράδυ;

Καλογρίτσας: Βράδυ.

Πολάκης: Το βράδυ, το λευκό χρώμα δεν φαίνεται;

Καλογρίτσας: Φαίνεται.

Πολάκης: Δεν ήταν άσπρο αυτό το σπίτι;.

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολάκης: Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει.

Κελέτσης: Δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ερώτηση.

Πολάκης: Μήπως θυμάστε αν έξω από αυτό το σπίτι… Έξω από το σπίτι αυτό που πήγατε ήταν σταματημένο ένα υπερπολυτελές άσπρο αυτοκίνητο; Και τι μάρκα ήταν αυτό το αυτοκίνητο;

Καλογρίτσας: Θέλετε τώρα να σας πω για το White House και τη White Porscha; Ε, ξέρω αλλά δεν σας λέω».

«Με γεια το κάδρο (στο οποίο μπήκατε), κ. Μητσοτάκη!» καταλήγουν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.