Το 63% δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 37%, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Opinion Poll, η οποία δείχνει προβάδισμα-ρεκόρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, με το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%. Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%), είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη εντοπίζεται στο 2,2%.

Η κυβέρνηση κερδίζει από την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας (66% υπέρ με 23% αρνητική άποψη). Οι πολίτες αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα σε ποσοστό 58% έναντι 39%.

Διαφορετική είναι βέβαια η απόψη του κόσμου όσον αφορά στο εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας με το 52% να λέει όχι (το 46% λέει ναι).

Για τις προτάσεις για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αυτή της ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10,8%.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 545 και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Πιο δραστήριοι βουλευτές στην Α’ Αθήνας, απ’ όλα τα κόμματα θεωρούνται κατά σειρά οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι εικόνες από το «Πρώτο Θέμα»