Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που επέτρεψε την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη με περιοριστικούς όρους, έως ότου δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Έτσι η …ελευθερία του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη εξαρτάται πλέον από την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να κριθεί εκ νέου το αίτημα αποφυλάκισής του, από μηδενική όμως βάση, και με διαφορετική σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του στο Εφετείο επικαλούμενος λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτό το αίτημα του και αποφάσισε την αποφυλάκιση του με όρους καθώς έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας ζήτησε αμέσως το σκεπτικό του δικαστηρίου για να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης της δικαστικής απόφασης η οποία ξεσήκωσε άλλωστε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η αποφυλάκιση Πατέλη συνέπεσε χρονικά, με τον ένα χρόνο από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.