Να εκμεταλλευτεί την περίεργη πολιτική κατάσταση και τη ασάφεια που επικρατεί στις ΗΠΑ, έπειτα από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου φαίνεται να επιθυμεί η Τουρκία, όπως σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο ανταποκριτής στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου. Σύμφωνα με τον κ. Ιγνατίου «η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στη Βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων».

Ο ανταποκριτής του Open επεσήμανε ότι «αυτή είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί έντονη ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και στο Κογκρέσο, που όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν ενδιαφέρον για τους Κούρδους της Συρίας». Παράλληλα,η εξέλιξη αυτή «δημιουργεί προβληματισμό για τις προθέσεις της Τουρκίας και για τα άλλα μέτωπα που έχει ανοίξει με άλλες χώρες».

Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκάλυψε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, ζήτησαν από την Τουρκία να αποφύγει κάθε πολεμική ενέργεια στη Βόρεια Συρία, όμως η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει άρματα μάχης και στρατιώτες στην περιοχή. Οι πληροφορίες αυτές που φτάνουν στην Ουάσινγκτον προκαλούν μεγάλη ανησυχία, διότι είναι γεγονός ότι ο κ. Ερντογάν δεν δίνει σημασία σε δηλώσεις και εκκλήσεις», τόνισε ο ανταποκριτής από την Ουάσινγκτον και προσθέτει ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδινε σημασία «ακόμα και όταν υπήρχε κυβέρνηση στην Αμερική». «Οι εκκλήσεις των Αμερικανών δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια, ούτε για τους Τούρκους ούτε για την Κύπρο, ούτε για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο στο ethnos.gr