Ενα μικρό άλμα δύο μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ και μία μικρή πτώση 1% της ΝΔ περιόρισαν την ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα στις 11 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και στις 12 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων.

Το πιο σημαντικό εύρημα είναι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%, εύρημα που δείχνει πως άρχισε να ξεκολλάει από τα χαμηλά. Η πρόοδος αυτή οφείλεται στο γεγονός της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 5% από 64% στο 69%, ένδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μπρος.

Παρόμοιες είναι οι εξελίξεις στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Η “ψαλίδα” εκεί κλείνει κατά 3 μονάδες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χάνει 1% και τον Αλέξη Τσίπρα να κερδίζει 2%.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση της Pulse για το Σκάι η Ν.Δ. έχει προβάδισμα 12 μονάδων (15 μονάδες στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, ενώ ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,5%, ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 7,5% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ φτάνουν στο 10,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 11 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24%. Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4,5% ΜέΡΑ25 με 3%, «άλλο» απαντά το 7%, λευκό/άκυρο/αποχή 5% και ΔΑ/Αναποφάσιστοι είναι στο 10%.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 76% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 69%. Σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση η συσπείρωση της ΝΔ παραμένει στο 76%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε 5 μονάδες από το 64% στο 69%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 43% των ερωτηθέντων έναντι 27% που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησαν το 27%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο έκλεισε επίσης τρεις μονάδες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε 1% και ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε 2%.