Με τον τίτλο «Παλινωδίες» η «Καθημερινή» έγραψε στο κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι κυβερνητικές διαρροές, όμως, που αναιρούνται το επόμενο πρωί, τα πίσω – μπρος, υπό την πίεση διαφόρων ομάδων, ροκανίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και προκαλούν αδικαιολόγητη αβεβαιότητα. Ας μπει μια τάξη, λοιπόν, στο ποιος μιλάει πότε, ποιος αποκλείει προκαταβολικά μέτρα που μπορεί να φανούν αναγκαία σε μερικές μέρες».

Ανάλογη κριτική όμως άσκησαν και τα «Νέα»: «Η συζήτηση για τα υποχρεωτικά rapid tests που αφορούν ακόμα και τους εμβολιασμένους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έγινε δημόσια και η ανατροπή μιας φαινομενικά ειλημμένης απόφασης από τα πλέον επίσημα χείλη δημιούργησε την αίσθηση πως οι πολιτικές αποφάσεις διαφοροποιούνται από τις εισηγήσεις των επιστημόνων» σημείωσαν, επίσης στο κύριο άρθρο τους.

Να υποθέσουμε ότι άλλαξαν γραμμή ταυτοχρόνως και ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης δεν παίζει. Παίζει όμως να κουράστηκαν να καλύπτουν αστοχίες – και αυτό προφανώς είναι καλό και για την κυβέρνηση. Αν μπορεί να το καταλάβει φυσικά…