Για «πρωθυπουργό σε κατάσταση αποσταθεροποίησης, που επιχείρησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την αστυνομική βία εμμένοντας στην επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5»,. αναφερόμενος στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. «Φάνηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέχεται τον αντίλογο που υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», συνέχισε «ενώ απέναντι σε μια πραγματικότητα όλο και πιο ζοφερή για τους πολίτες, επιλέγει να απαντά δημιουργώντας συνθήκες έντασης και διχασμού».


«Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πλέγμα πολιτικών που η κοινωνία το αντιλαμβάνεται ως επίθεση στα συμφέροντά της» υπογράμμισε ο βουλευτής, καθώς «το ΕΣΥ παραμένει αθωράκιστο έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η οικονομία φυτοζωεί, οι υπουργοί της έχουν επιδοθεί σε ένα πάρτι απευθείας αναθέσεων και αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για να περάσουν αντικοινωνικά νομοσχέδια».

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για τις κινητοποιήσεις αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την οικονομία, κινούνται πάλι στην λογική της αναστολής των υποχρεώσεων για μερικούς μήνες, με πολύ δειλές κινήσεις στο ζήτημα της ρευστότητας» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Οι παραγωγικοί φορείς, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις αγωνιούν για την επόμενη μέρα, ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης προαναγγέλλουν από τα τηλεπαράθυρα την επανεκκίνηση της οικονομίας, διαψεύδοντας ο ένας τον άλλον και επιτείνοντας την ανασφάλεια» πρόσθεσε ο ίδιος. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για να επιστρέψει η οικονομία σε μία κανονικότητα».


«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωρά σε δομικές αλλαγές στην οικονομία που διευρύνουν τις ανισότητες» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης αναφερόμενος στις «αλλαγές στα εργασιακά και την εκπαίδευση», «το νέο πτωχευτικό» «την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης» και «αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση με την Ελληνικός Χρυσός».

«Στοχεύουν σε μια ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς, αντιλαμβανόμενοι ως λάφυρο το περιβάλλον και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας» πρόσθεσε, την στιγμή που «η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια ειδικά στα δικαιώματα και τις ανάγκες των νεότερων γενιών».


«Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και πολιτικές για ζητήματα που αφορούν ιδιαίτερα τη νεολαία» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, όπως «η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων», ενώ «θα παρουσιάσουμε και την πρόταση μας για την νέα γενιά κόκκινων δανείων, με ρύθμιση του χρέους της κρίσης και «κούρεμα» του αρχικού κεφαλαίου».

«Η κοινωνία αισθάνεται προδομένη σε σχέση με τα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» τόνισε ο βουλευτής. «Η κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την κρίση ως ευκαιρία για να υλοποιήσει τις αντικοινωνικές της πολιτικές. Αυτή είναι και η δική μας ευθύνη», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.