Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στο νησί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη Νάξο ως ένα νησί που «δεν έχει στηριχθεί στον τουρισμό ως μονοκαλλιέργεια αλλά διαθέτει και πρωτογενή τομέα.»

Και σε αυτό το χαρακτηριστικό θεωρεί κρίσμο ο κ. Τσίπρας για την οικονομία της χώρας γενικότερα. «Αυτό κατά την άποψή μου είναι κρίσιμο όχι μόνο για τη Νάξο αλλά για το μοντέλο της οικονομίας στη χώρα μας, που δεν μπορεί να στηρίζεται μονάχα στον τουρισμό αλλά πρέπει να ενισχυθεί και η δική της παραγωγή. Και πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή», εξήγησε.

Στη συνέχεια χαρακτηρίζοντας αξιόλογο το συνεταιριστικό μοντέλο του νησιού, υποστήριξε πως οι συνεταιρισμοί πρέπει να στηριχθούν σήμερα περισσότερο από ποτέ. «Φέτος οι τιμές πολλών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και οι τιμές της πατάτας Νάξου, έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να σημειώσει πως αυτό ήταν ένα πρόβλημα που υπήρχε, ωστόσο ο κορωνοϊός επιδείνωσε τόσο δημιουργώντας πρόβλημα επιβίωσης για τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς.

Αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον κ. Τσίπρα είναι μη επιστρεπτέα προκαταβολή και πρόσβαση σε εύκολο και φθηνό δανεισμό, και ειδικά για τους κτηνοτρόφους έκτακτη ενίσχυση.