«Επιβεβαιώνεται η προεκλογική μας εκτίμηση ότι ο τόπος και ο λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της περιοδείας και του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Η κυβέρνηση αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μόνο τη γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων» τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τόνισε θα έχει την ευκαιρία να κουβεντιάσει με τους πολίτες «για να δούμε πώς θα οργανώσουμε την πάλη και τη δράση μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών και της κοινωνίας».

«Βλέπουμε πώς έχει διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα και δεν αναφέρομαι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στο προσφυγικό όπου οι μεγάλες προσδοκίες ήταν απατηλές. Η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, τα νησιά είναι αφημένα στην τύχη τους, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, παρά μόνο μία ακραία ρητορική. Την ίδια στιγμή υπάρχει εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία» δήλωσε.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι επί 4,5 χρόνια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε -μέσα από σημαντικά έργα στήριξης- να βγάλει από την απομόνωση τα Ιωάννινα και την Ήπειρο συνολικά.

«Δυστυχώς έχω την αίσθηση του επτά μήνες της νέας κυβέρνησης ότι η Ήπειρος και τα Γιάννενα είναι ξανά στον αυτόματο πιλότο. Έργα που είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις καλένδες. Δυστυχώς είναι μία κατάσταση που συμβαίνει συνολικά για τη χώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.