Την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα Αχμάντ Ναντερί, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με τον Ιρανό πρέσβη για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο Ιράκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, ο πρέσβης του Ιράν παρουσίασε τις θέσεις της χώρας του για την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει για την περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συμβάλλει στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση του Ιράκ και της ευρύτερης περιοχής».

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υποστηριχθεί ενεργά από τη διεθνή κοινότητα η ειρήνη και η σταθερότητα στο Ιράκ, στη βάση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και ειδικά της αρχής της μη εμπλοκής στα εσωτερικά τρίτων χωρών.