Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Σε απάντησή του για το σπίτι στο Σούνιο επεσήμανε ότι οι πολιτικοί οφείλουν να ελέγχονται και να δίνουν απαντήσεις. «Επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να υποστηρίζουν ότι έχω βίλα εκατομμυρίων» επισήμανε.

«Πρόκειται για κιτρινισμό, λάσπη και λαϊκισμό, ο  κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοιδιοκτητών να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα του κ. Χριστοφοράκου» τόνισε επιπλέον.

«Ήρθε η ώρα να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ρυθμίσεις των δανείων του, τα ακίνητά του καθώς και τα ενοίκιά του. “Στο σπίτι του Βολταίρου” δεν μιλάνε για σκοινί σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Τροπολογία για δήλωση στο πόθεν έσχες των ρυθμίσεων των δανείων

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τα ερωτήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο και ειδικά το ενοίκιο για το σπίτι στο Λυκαβηττό, πόσα πληρώνει και πού πληρώνει. Ζήτησε ακόμη ο πρωθυπουργός να απαντήσει για τα έξοδα για τη συντήρηση των 32 ακινήτων που δηλώνει ότι διαθέτει στο πόθεν έσχες. Υπενθύμισε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει στο πόθεν έσχες δάνεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. «Ένας πρωθυπουργός που χρωστάει τόσα στις τράπεζες είναι ευάλωτος πρωθυπουργός σε πιέσεις. Συμπολίτες μας για χρέος 10, 20, 30 χιλιάδες ευρώ δεν μπορούν να κοιμηθεί το βράδυ. Θα δώσει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι θα φέρει τροπολογία στη Βουλή που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού, αλλά και όλη την πορεία, τις ρυθμίσεις των δανείων.