εκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώντας Κορκονέας χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο, γονάτισε, τον σημάδεψε με το όπλο του και τον σκότωσε.

Συγκινητικές στιγμές εξελίσσονται από το πρωί στο μνημείο που έχει στηθεί στην οδό Μεσολογγίου, όπου πλήθος κόσμου συρρέει για να αφήσει ένα λουλούδι. Μια τέτοια, το ελαφρύ χτύπημα ενός ανθρώπου στο μάρμαρο του μνημείου, σαν να έδινε κουράγιο στον Αλέξανδρο μ’ ένα χτύπημα στην πλάτη.

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια είναι το πρώτο ραντεβού που δίνουν μαθητές και φοιτητές για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου.

Οι συγκεντρώσεις μνήμης θα συνεχιστούν το απόγευμα στις 6 με το κάλεσμα να απευθύνουν κόμματα και συλλογικότητες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη και άλλες πόλεις.

Η αστυνομία έχει επιστρατεύσει χιλιάδες αστυνομικούς ενώ η τροχαία προγραμματίζει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Από τις 10:30 το πρωί με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.