Έχει γίνει ευρέως γνωστή η… ανυπομονησία του Άδωνι Γεωργιάδη να ανοίξει η αγορά και να σταματήσει η οικονομική καταστροφή που φέρνει στην πραγματική οικονομία η καραντίνα.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης προφανώς δεν κατάφερε να… κρατηθεί και έτσι, έστειλε τον λογαριασμό των ευθυνών για την κλειστή οικονομία στο Μέγαρο Μαξίμου, με δύο προσεκτικές, αλλά παρεξηγήσιμες φράσεις: «Έχουμε πολλές σκέψεις. Κάναμε και σύσκεψη πάλι σήμερα και κοιτάμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Κάθε μέρα συζητάμε για το θέμα των εποχικών. Εκείνων που πουλάνε στολίδια και παιχνίδια.

Αυτές οι δύο κατηγορίες παθαίνουν μεγάλη ζημία» σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και συνέχισε: «Αν ήμουν γιατρός λοιμωξιολόγος, θα σας να μην πάτε να δείτε τα εγγόνια σας. Ο ιός είναι πολύ ύπουλος. Δεν υπάρχει μέρα που δεν συζητάμε τους παραμέτρους για αυτούς τους κλάδους. Μέχρι και τους ΚΑΔ έχω μάθει απ’ έξω. Δεν αποφασίζω όμως μόνος μου. Θα ήθελα να τους ανοίξω σήμερα, καταλαβαίνω ότι καταστρέφονται οι άνθρωποi, αλλά έχουμε μια μάχη. Οι άνθρωποι είναι σε τραγική θέση». Και, μπορεί εκ πρώτης όψεως ο Γεωργιάδης να ρίχνει τον λίθο του αναθέματος στους λοιμωξιολόγους, όμως είναι σαφές πως το τί ανοίγει και τί όχι αποτελεί πολιτική απόφαση. Με άλλα λόγια, ο υπουργός, που «χαϊδεύει τα αφτιά» των επαγγελματιών, στέλνει.. τον λογαριασμό στο Μαξίμου.