«Πολύ αισιόδοξος» για το ενδεχόμενο επανάληψης συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που μάλιστα δεν απέκλεισε νέα σύνοδο κορυφής. Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ διαμηνύει ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας τις τριήμερες συνομιλίες που είχε στη Σεούλ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στίβεν Μπίγκαν, απέρριψε τις εικασίες ότι επιδίωκε να συναντηθεί με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους σε αυτό το ταξίδι του. Είπε όμως ότι η Ουάσινγκτον είναι ανοιχτή σε συνομιλίες.

Ο Πομπέο από την πλευρά του είπε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση του διαλόγου με την Πιονγκγιάνγκ, χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος. «Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη συζήτηση, είτε σε επίπεδο κάτω από αυτό της συνόδου κορυφής είτε, αν είναι πρόσφορο και χρήσιμο, να συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα μιας τέτοιας συνάντησης πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Όσον αφορά το ποιος και πώς, τη χρονική στιγμή, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό σήμερα», πρόσθεσε.