«Χλόμιασαν» οι βουλευτές της ΝΔ όταν ο Παύλος Πολάκης απηύθυνε ερωτήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα που αφορούσαν στον όμιλο Βαρδινογιάννη και τον δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου.

Ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ εργολάβος, ευθυγραμμιζόμενος με τις επιδιώξεις της ΝΔ που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έφτασε στο σημείο τη μία να λέει πως ταξίδεψε μαζί με τον Ν. Παππά στην Βενεζουέλα και την άλλη πως… ήταν σε άλλο αεροπλάνο.

Μάλιστα, κατά τη σημερινή του κατάθεση, ισχυρίστηκε πως «σε ένα δικηγορικό γραφείο, ήταν και ο Αρτεμίου, κι εκεί έγινε το τελικό», εννοώντας συνεννοήσεις σε σχέση με τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Π. Πολάκης απηύθυνε δύο ερωτήματα προς τον μάρτυρα, το οποία –κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- είχαν ως αποτέλεσμα να… σφίξουν απότομα οι γραβάτες των μελών της πλειοψηφίας.

Ακολουθεί ο επίμαχος διάλογος, τον οποίο αποκαλύπτει το documentonews.gr:

Πολάκης: Ο κ. Αρτεμίου έχετε γνώση μήπως ήταν εκπρόσωπος άλλου ομίλου πετρελαϊκού στην Ελλάδα; Και μιλάω για τον όμιλο Βαρδινογιάννη, έχετε τέτοια γνώση εσείς;

Καλογρίτσας: Δεν το ξέρω.

Πολάκης: Δεν έχετε τέτοια γνώση εσείς; Ο κ. Αρτεμίου μήπως εκπροσωπούσε τον όμιλο Βαρδινογιάννη;

Καλογρίτσας: θα σου πω, το ότι το διάβασα στα κανάλια δεν σημαίνει ότι το ξέρω.

Πέραν των ιντριγκαδόρικων ερωτημάτων του Π. Πολάκη, ενδιαφέρον έχουν οι περιγραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αμήχανη αντίδραση των μελών της συμπολίτευσης. «Πάγωσε το βλέμμα τους» σχολίασε της Επιτροπής που φημίζεται για τη διαχυτικότητά του και την παραστατικότητα με την οποία διηγείται περιστατικά και καταστάσεις, όπως μεταδίδει το documentonews.gr.