Ο καθηγητής Παθολογίας Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλινωδίες:

«Κάθε δύο μέρες, ανακοινώνεται και μία νέα απόφαση που αφορά ειδικές παρεμβάσεις. Είναι μία κατάσταση αδύνατη για τον πολίτη που θέλει να είναι νομοταγής. Που πιστεύει στο κράτος και θέλει να κάνει αυτό που του λέει. Δεν μπορεί να το κάνει…Φοβάμαι ότι αυτό που έχει συμβεί είναι ότι μέσα στην κρίση που αντιμετωπίσαμε, αρκετοί ειδικοί και κράτη έλαβαν δρακόντεια μέτρα, που στην αρχή αυτό ήταν σωστό, γιατί δεν ξέραμε με τι είχαμε να κάνουμε. Όμως μετά ακολούθησαν το ίδιο τροπάριο των εξεζητημένων μέτρων, όπου η Πολιτεία φαίνεται σαν πατερούλης. Κάθε μέρα θα πρέπει να σου λέει τι να κάνεις. Σε λίγο θα βγαίνουν και οδηγίες για το τι κάλτσες θα πρέπει να φορέσεις. Κι αν βγεις με λάθος χρώμα, θα πάρεις πρόστιμο. Έχουμε φτάσει στο άκρο της γελοιότητας» τόνισε ο καθηγητής.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη χώρα μας ως μια νέου τύπου επιδημιολογία, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι αυτό που επικρατεί είναι «πανζουρλισμός μέτρων με ρυθμό καταιγισμού πυροβόλου, που είναι αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα» τα οποία μόνο σύγχυση προκαλούν στους πολίτες.

Για την παραλλαγή Δέλτα ο κ.Ιωαννίδης υποστήριζει:

«Αν και είναι ακόμη νωρίς, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι η πλέον μεταδοτική αλλά με όχι ανησυχητική θνητότητα. Οι εμβολιασμοί είναι ένα από τα πολύτιμα εργαλεία ως προς την αποτελεσματικότητα τους μετά από τις δύο δόσεις και το πέρας δύο εβδομάδων. Θα πρέπει όμως να είναι στοχευμένοι στις μεγάλες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά απόλυτη προτεραιότητα. Αντίθετα οι εκτιμήσεις για τις νεότερες ηλικίες και τα παιδιά, είναι εντελώς διαφορετικές ως προς το κόστος – όφελος και για την δημόσια υγεία και για την αναλογία ως προς τις ομάδες του πληθυσμού που στη πραγματικότητα θα έπρεπε άμεσα να πειστούν κι όχι να υποχρεωθούν έμμεσα ή άμεσα να εμβολιαστούν».