Του Βασίλη Σκουρή

Εντείνεται η κινητικότητα στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει την Τετάρτη το εναρκτήριο λάκτισμα για την άτυπη προεκλογική αντιπαράθεση για την ηγεσία του κόμματος έως τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε και θα ξεκινήσει επισήμως η μάχη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας μεθαύριο την Διακήρυξή του για την ηγεσία, αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση σε όσους έχουν συμμετάσχει στο ΠΑΣΟΚ, την Ελιά, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, να συστρατευθούν μαζί του. Παράλληλα, θα ανακοινώσει στο ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί, πως εάν εκλεγεί, θα υπάρξει επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και του ιστορικού σήματος του «πράσινου ήλιου».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, θα ανακοινώσει την λειτουργία πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα δέχεται προτάσεις και παρατηρήσεις, με τη διαβούλευση να συνεχίζεται έως τον Σεπτέμβριο.

Την ανακοίνωση, μέσω βίντεο, της Πολιτικής Διακήρυξης θα ακολουθήσουν οι πρώτες δηλώσεις υποστήριξης της υποψηφιότητάς του, κυρίως από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «με βαριά ονόματα» να ακολουθούν το φθινόπωρο. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι περιοδείες, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη, την οποία ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος θα επισκεφθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στη μάχη της ηγεσίας, πάντως, αργά αλλά σταθερά μπαίνουν και οι υπόλοιποι διεκδικητές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του τον προσεχή Σεπτέμβριο, ολοκληρώνει το οργανωτικό του επιτελείο σε όλη τη χώρα, ενώ ξεκινάει περιοδείες. Η πρώτη περιοδεία έγινε πρόσφατα στην Αχαΐα, με το επιτελείο του ευρωβουλευτή να εκφράζει ικανοποίηση για την ανταπόκριση, κυρίως από «παπανδρεϊκά στελέχη» της περιοχής.

Σιγά-σιγά, όμως, στην εσωκομματική μάχη αναμένεται να μπει και η Φώφη Γεννηματά, που προς το παρόν είναι αφοσιωμένη στο ρόλο της ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, παράλληλα με το θεσμικό της ρόλο, αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και η ίδια στη μάχη για την ηγεσία, ενώ απομένει να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις και ο Παύλος Γερουλάνος με τον Χάρη Καστανίδη, ώστε να οριστικοποιηθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων στο Κίνημα Αλλαγής.