Στις δηλώσεις των πολιτικών για το 2020, δηλαδή για τη χρήση του 2019, που αναμένεται, εκτός απροόπτου να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα, είναι στραμμένα τα φώτα, τη στιγμή που κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την προσπάθεια της ΝΔ να μην ελεγχθεί το πόθεν έσχες παλαιότερων ετών του πρωθυπουργού και της συζύγου του παλαιότερων ετών μετά τις νέες αποκαλύψεις.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών που θα δοθούν στη δημοσιότητα για τη φορολογική χρήση του 2019 δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές και το θέμα του πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όλα τα νέα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί για την ιδιοκτησία της εταιρείας SCI Personal Ventures από την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη κατά την περίοδο 2016-2020, η οποία δεν έχει δηλωθεί όπως ο νόμος ορίζει στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή ανακοίνωση έθεσε για μια ακόμα μια φορά προ των ευθυνών της την κυβέρνηση ρωτώντας εάν «τελικά η υπηρεσία που συνεπικουρεί το έργο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες θα ελέγξει τα νέα στοιχεία και θα καταθέσει σχετικό πόρισμα» και προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό «να εγκαταλείψει τις γελοίες προσπάθειες να κουκουλώσει την υπόθεση και τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου να προχωρήσουν στον απαραίτητο ουσιαστικό έλεγχο».

Να σημειωθεί ότι από τον Παύλο Πολάκη κατατέθηκαν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής όλα τα νέα στοιχεία για την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη και συγκεκριμένα:

-Το πρακτικό της συνέλευσης των εταίρων της εταιρείας SCI Personal Ventures, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2020, όπου η Μ. Γκραμπόφσκι έχει δηλώσει και υπογράψει στις 20.11.2020 πως κατέχει 950 εταιρικά μερίδια και τυγχάνει διαχειρίστρια της εταιρείας.

-Την από 20.11.20 συμφωνία εισφοράς της εταιρείας SCI Personal Ventures, η οποία φέρει την υπογραφή και τη ρητή δήλωση της Μ. Γκραμπόφσκι ότι είναι κάτοχος 950 εταιρικών μεριδίων της εταιρείας. Σε παρέμβασή της επί της συμφωνίας η ίδια δηλώνει επί λέξει ότι: «Ως διαχειρίστρια της SCI Personal Ventures ήμουν πλήρως ενημερωμένη για το σχέδιο της εισφοράς».

-Το πρακτικό της Συνέλευσης των Εταίρων και της εταιρείας SCI Personal Ventures, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2020, στο οποίο η Μ. Γκραμπόφσκι εξακολουθούσε μέχρι τις 20.12.2020 να κατέχει τα 950 εταιρικά μερίδια της εταιρείας, διετέλεσε δε πρόεδρος της Συνέλευσης των Εταίρων στις 20.12.2020, έχοντας μάλιστα συντάξει και σχετική έκθεση για τα θέματα της συνεδρίασης.

-Στο ίδιο πρακτικό φέρεται ότι παρέμεινε διαχειρίστρια της εταιρείας και, κατά τον Π. Πολάκη, παραμένει μέχρι και σήμερα.

-Από το πρακτικό αποδεικνύεται ότι το καταστατικό της SCI Personal Ventures τροποποιήθηκε μόνο στο άρθρο 7, ήτοι για το εταιρικό κεφάλαιο, χωρίς ουδέποτε να έχει τροποποιηθεί το άρθρο του Καταστατικού σχετικά με τη διαχείριση της εταιρείας.

-Το τροποποιηθέν Καταστατικό της εταιρείας, με ημερομηνία 20.12.2020, που δείχνει ότι η Μ. Γκραμπόφσκι εξακολουθεί να ασκεί τη διαχείριση της εταιρείας.