Άνοιξαν οι πόρτες στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Μετά την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 σήμερα (16.05.2022) κεκλεισμένων των θυρών, στο βήμα του μάρτυρα πρόκειται να ανέβει σε λίγο η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για απόπειρα βιασμού το 2010 στο θέατρο Μουσούρη.

Η μάρτυρας δεν είχε υποβάλει αίτημα προκειμένου να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών και έτσι η κατάθεση της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη πραγματοποιείται παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

«Έχουμε επιλέξει ανοικτά να γίνει η δίκη με την αρχή της δημοσιότητας επειδή θεωρεί η εντολέας μου ότι προέχει ο κοινωνικός χαρακτήρας της δίκης» τόνισε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας και παρακάλεσε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομα της παρά μόνο τα αρχικά της, Σ. Μ..

«Το ΣΕΗ ψήφισε τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη για πράξεις σε βάρος συναδέλφων του κυρίως σεξουαλικής βίας, οι οποίες έχουν τελεστεί διαχρονικά. Αναφέρομαι και σε άλλες πράξεις, πλημμεληματικού χαρακτήρα» τόνισε επίσης ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Χ. Σαλούστρος και πρόσθεσε πως μεταξύ των καταγγελιών υπήρχε και άλλος βιασμός ο οποίος έχει παραγραφεί.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισήμανε ότι το δικαστήριο μπορεί αυτεπαγγέλτως να διατάξει την κεκλεισμένων θυρών κατάθεση της καταγγέλλουσας και επισήμανε την έντονη αντίδραση του στην αναφορά για την απόφαση του ΣΕΗ.

«Αυτή η απόφαση του ΣΕΗ δεν έχει αντίκρυσμα. Ο ίδιος έχει πει ότι εγκαταλείπω το χώρο της ηθοποιίας. Κατηγορείται με καταγγελίες που έχουν καθυστερήσει χρονικά δέκα και δώδεκα χρόνια. Μπορεί να λέει ότι υπάρχει μία καταγγελία ότι ο Φιλιππίδης είναι ένοχος για βιασμό; Όταν διαβάσαμε για υπόθεση 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ότι υπάρχει εισαγγελική πρόταση η οποία λέει πως λέει ψέμματα; Πως λέει ότι είναι ένοχος για μία καταγγελία πριν 17 χρόνια; Πρόκειται για ενσυνείδητη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Είστε συνέχεια στα κανάλια να διαστρεβλώνετε την υπόθεση» τόνισε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Χ. Σαλούστρος.

«Δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια υπόθεση στα ελληνικά δικαστήρια. Το κίνημα metoo βγήκε πρώτα στις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο κ. Σαλούστρος προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης.

«Θα τα πούμε τώρα για το metoo» του απάντησε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη με τα αίματα να ανάβουν στη δικαστική αίθουσα και την πρόεδρο να ζητάει σεβασμό και ευπρέπεια.