Γρήγορες εξελίξεις πυροδοτεί ο αριθμός-αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε την Τετάρτη, με 21.657 νέες μολύνσεις.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται την Τετάρτη στην Αθήνα όπου θα προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο τελικός λόγος για τις οριστικές αποφάσεις για τα νέα μέτρα θα περάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως όλα δείχνουν, η ραγδαία επικράτηση της μετάλλαξη «Όμικρον» και η επιβεβαίωση των ειδικών για τεράστια εκτόξευση των κρουσμάτων αναμένεται να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να ανακοινώσει την εφαρμογή των νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εφαρμογής των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στο MEGA, είπε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.