Έκκληση στους πολίτες της χώρας να παραμείνουν στο σπίτι τους προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε δήλωση του πριν λίγο, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «είμαστε στο τέλος μιας κρίσιμης εβδομάδας. Τα νοσοκομεία μας ενισχύονται καθημερινά με νέες κλίνες, με προσωπικό, νοσηλευτές και γιατρούς.» Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε εκ νέου «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα παραϊατρικό προσωπικό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Τους είμαστε ευγνώμονες» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας επισήμανε «τώρα πρέπει να επιδείξουμε φιλότιμο, ανθρωπιά» ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε ότι πρέπει να καταλάβουν ότι «δεν μπορούμε να μετακινούμαστε στα νησιά, στα εξοχικά μας. Είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας, πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι σήμερα παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν, επανειλημμένα, καλέσει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω του κορωνοϊού, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να εγκαταλείψουν την Αθήνα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ουρές στα διόδια της Ελευσίνας.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν από την πρωτεύουσα για τα νησιά!