Τις κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση δικαιοσύνης ενέκρινε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων σε μια εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για τον τρίτο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με παραπομπή.

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τα δύο άρθρα με τα οποία το Σώμα σκοπεύει να αποπέμψει το πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η συγκεκριμένη απόφαση χαρακτηρίζεται ως ιστορική στις ΗΠΑ, καθώς είναι πιθανόν να οδηγήσει στην καθαίρεση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Με 23 ψήφους υπέρ και 17 κατά, η Επιτροπή ενέκρινε τόσο την κατηγορία περί κατάχρησης εξουσίας, όσο και εκείνη για παρεμπόδιση έρευνας του Κογκρέσου από του Αμερικανού προέδρου.

Ο Λευκός Οίκος, με δήλωσή του, χαρακτηρίζει ως «απελπισμένη παρωδία» την έρευνα παραπομπής, διαμηνύοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένει τη δίκαιη μεταχείρισή του από την Γερουσία.

Η Ολομέλεια της Βουλής των αντιπροσώπων στην οποία οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, αναμένεται να εγκρίνει τις κατηγορίες την επόμενη εβδομάδα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία παραπομπής. Απομένει και η απόφαση της Γερουσίας, η οποία όμως ελέγχεται από Ρεπουμπλικάνους και το πιθανότερο είναι να μην κρίνει ένοχο τον Αμερικανό πρόεδρο και να αποφασίσει την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του.