Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν σήμερα με άνοδο σχεδόν 7% ύστερα από τριήμερο ξεπούλημα που τις οδήγησε στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τουλάχιστον δύο δεκαετιών καθώς η ζήτηση καταποντίστηκε λόγω του κορονοϊού και η προσφορά αυξήθηκε ενώ η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία μάχονται να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά.

Το πετρέλαιο μπρεντ, που έχει χάσει το ήμισυ της αξίας του μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, πήρε σήμερα μια ανάσα καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τον αντίκτυπο των μαζικών μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες. Η τιμή του μπρεντ κατέγραψε άλμα κατά 1,43 δολάρια, ή 5,75%, στα 26,33 δολάρια το βαρέλι στις 12:45 ώρα Ελλάδας, αφού χθες βυθίστηκε στα 24,52 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2003.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 2,40 δολάρια, ή 11,8%, στα 22,77 δολάρια αφού χθες τι τιμή του μειώθηκε κατά σχεδόν 25% σε χαμηλό 18 ετών.

Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα κέρδη είναι πιθανόν να είναι προσωρινά, καθώς η μείωση της ζήτησης επιτείνεται από την κατάρρευση αυτό τον μήνα της συμφωνίας για μειώσεις στην παραγωγή μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών. Η μείωση στη ζήτηση για μεταφορές επίσης οδηγεί σε υπεραφθονία προϊόντων διύλισης, όπως καύσιμα για αεροσκάφη και βενζίνη.