Το ‘σκληρό ροκ’ έχει αρχίσει στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη στην πορεία προς τον ΄β γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο κόμμα.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε μεταξύ πολλών άλλων ότι «η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης». Αντίθετα, σημείωσε ότι «ανανέωση είναι οι ιδέες, να χτυπήσουμε στεγανά», χαρακτηριστικά που εκτίμησε ότι δεν τα έχει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα, το γεγονός ότι μεταρρυθμίσεις της δικής του κυβέρνησης, όπως η Δι@υγεια, ακυρώθηκαν στην πράξη, από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. «Με γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον κ.Ανδρουλάκη πήγαμε σε μία λογική νομής της εξουσίας, 4 η ΝΔ, 2 το ΠΑΣΟΚ, 1 η ΔΗΜΑΡ», είπε, μιλώντας για μοίρασμα της εξουσίας και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Αντιστοίχως, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ίδιος συγκρούεται με συμφέροντα, κατεστημένα και τη λογική του ‘κόμματος-μηχανισμού’, υπονοώντας εμμέσως ότι δεν το κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς είναι γνωστό ότι διατηρεί μεγάλο μηχανισμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, ο κ.Παπανδρέου έθεσε ευθέως το ζήτημα της εκπροσώπησης στη Βουλή, σημειώνοντας ως παράδοξο το γεγονός πως αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν θα έχει το κόμμα πρόεδρο στη Βουλή. «Ποιος θα δώσει την μάχη απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα;», αναρωτήθηκε, ‘καρφώνοντας’ τον ευρωβουλευτή, ότι «δεν μας λέει ποιος θα είναι». Ο πρώην πρωθυπουργός μάλιστα, επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη και επιστρέφοντάς του μία δική του αποστροφή στον πρώτο γύρο των εκλογών. «Πολλοί δοξάστηκαν κρυπτόμενοι», είπε, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι δεν ξέρει την ατζέντα Ανδρουλάκη για πάρα πολλά θέματα.

Στις αιτιάσεις του πρώην πρωθυπουργού επιχείρησε να απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, που υποστήριξε πάντως ότι η νίκη του θέλει να είναι μία ειρηνική νίκη και πως δεν θα ακολουθήσει πρακτικές που έφεραν διχόνοια. Παρά τα λεγόμενά του για ενωτική στάση, πάντως, κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για fake news, υποστηρίζοντας ότι η ‘μοιρασιά’ με όρους «4-2-1» έγινε το καλοκαίρι του 2012 και ότι εκείνος εξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013, διαφωνώντας μάλιστα δημοσίως με αυτή την πρακτική και αποκλείοντας από κάθε κομματική θέση όσοι από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στο «4-2-1».

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, πάντως, επικεντρώνονται κυρίως στο ‘χτίσιμο’ συμμαχιών ενόψει δεύτερου γύρου. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε επικοινωνία του ίδιου με τον Παύλο Χρηστίδη, τον Παύλο Γερουλάνο και τον Χάρη Καστανίδη, καλώντας τους όλους να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στη μαζικότητα της συμμετοχής των πολιτών στην διαδικασία της Κυριακής και διαβεβαιώνοντάς τους ότι την επόμενη μέρα θα είναι μαζί προκειμένου να αγωνιστούν για να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τον Ανδρέα Λοβέρδο επικοινώνησε μετά τη δημόσια δήλωση στήριξης του τελευταίου στο πρόσωπό του, με τους δύο άνδρες να αναγνωρίζουν πλέον ως κοινή προτεραιότητα την ενότητα και το μεγάλωμα της παράταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, δημόσια δήλωση στήριξης στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη έκανε και η Νάντια Γιαννακοπούλου.