Άγιος Σάββας: Συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις υγειονομικών – Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων (vid)

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης υγειονομικοί και εργαζόμενοι δημοσίων νοσοκομείων ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστα Καταραχιά και στη δίωξη σε βάρος γιατρού, μέλους της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένοι στο πλαίσιο της κινητοποίησης, είχαν ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, δεν έλαβαν καμία απάντηση. Στην προσπάθεια τους να εισέλθουν εντός του υπουργείου για να επιδιώξουν να γίνει συνάντηση, οι αστυνομικές δυνάμεις τους χτύπησαν με γκλομπς και χημικά.

Την απρόκλητη επίθεση καταδίκασε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές ευθύνες για τις εξελίξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται.

Nωρίτερα, στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μετέφερε το αίτημα για την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης εναντίον των δύο υγειονομικών. Σημείωσε επίσης ότι οι διώξεις σε βάρος τους δεν στρέφονται ενάντια στα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά στρέφονται ενάντια στο σύνολο των υγειονομικών που αγωνίζονται και παλεύουν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ενώ, καταλήγοντας, αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις διώξεων σε βάρος υγειονομικών που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Η ΟΕΝΓΕ είχε κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας, ενώ το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα.